Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Impressie van proeverij met exclusieve stouts

24.02.13


Stouts spreken een veel breder publiek aan dan louter doorgewinterde bierliefhebbers. Dat bleek tijdens de proeverij met stoutbieren die Bierevents met de Veluwse Heidebrouwerij organiseerde. De proeverij was volgeboekt en van de veertig bezoekers genoten zeker 10 dames van een bijzondere reeks stouts.

Foto: Opperbeste stemming bij de stoutproeverij.

De proeverij begon met het meest bekende stout, Guinness. Daarna werden 5 stouts geproefd die elk weer een ander verhaal en een andere smaak hebben. Een van de bezoekers: “Ik vond Guinness altijd een heel bijzonder speciaalbier, waar je echt een avond voor ging zitten, maar nu ik de andere stouts geproefd heb, heb ik ontdekt dat er stouts zijn die veel beter smaken”. 

Duits & Lauret 2009
Voor veel bezoekers was de stout van Duits & Lauret uit 2009 een van de toppers van de avond. Dit bier smaakt zacht en uitgebalanceerd. Ook waren de meeste bezoekers erg enthousiast over het bier “Hel en Verdoemenis Misto barrel aged’ van brouwerij de Molen. ‘Misto’ staat voor gemengd en dit exclusieve bier bevat een mengsel van diverse houtgelagerde stoutvarianten.  Een deel was op wild turkey bourbon vaten gelagerd en een ander deel op nieuwe houten vaten. Het resultaat was een unieke smaaksensatie met tonen van eikenhout, koffie, chocola en laurierdrop.

Genieten
Met de proeverij hebben de bezoekers ervaren dat er grote verschillen in smaak zijn ondanks de overeenkomst in donkere kleur en basis van gebrande mout.  Een aantal deelnemers vertrok met een exclusieve stout naar huis, om later nog een avondje na te genieten.
 

 

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »