Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Impressie van proeverij met exclusieve stouts

24.02.13


Stouts spreken een veel breder publiek aan dan louter doorgewinterde bierliefhebbers. Dat bleek tijdens de proeverij met stoutbieren die Bierevents met de Veluwse Heidebrouwerij organiseerde. De proeverij was volgeboekt en van de veertig bezoekers genoten zeker 10 dames van een bijzondere reeks stouts.

Foto: Opperbeste stemming bij de stoutproeverij.

De proeverij begon met het meest bekende stout, Guinness. Daarna werden 5 stouts geproefd die elk weer een ander verhaal en een andere smaak hebben. Een van de bezoekers: “Ik vond Guinness altijd een heel bijzonder speciaalbier, waar je echt een avond voor ging zitten, maar nu ik de andere stouts geproefd heb, heb ik ontdekt dat er stouts zijn die veel beter smaken”. 

Duits & Lauret 2009
Voor veel bezoekers was de stout van Duits & Lauret uit 2009 een van de toppers van de avond. Dit bier smaakt zacht en uitgebalanceerd. Ook waren de meeste bezoekers erg enthousiast over het bier “Hel en Verdoemenis Misto barrel aged’ van brouwerij de Molen. ‘Misto’ staat voor gemengd en dit exclusieve bier bevat een mengsel van diverse houtgelagerde stoutvarianten.  Een deel was op wild turkey bourbon vaten gelagerd en een ander deel op nieuwe houten vaten. Het resultaat was een unieke smaaksensatie met tonen van eikenhout, koffie, chocola en laurierdrop.

Genieten
Met de proeverij hebben de bezoekers ervaren dat er grote verschillen in smaak zijn ondanks de overeenkomst in donkere kleur en basis van gebrande mout.  Een aantal deelnemers vertrok met een exclusieve stout naar huis, om later nog een avondje na te genieten.
 

 

Nieuws

13.07.17 - Kom een reeks met de smakelijkste zomerbieren proeven! Kom gezellig naar
14.04.17 - Bierevents heeft weer Amerikaanse hopplanten te koop. Ze zijn gewild bij hobby
16.03.17 -   Steeds meer mensen houden zich bezig met hoptelen in Nederland. 23 mense
16.03.17 -   Een smaakvolle bierproeverij met volop afwisselende smaken. Dat staat de
06.03.17 - Vanavond is de serie Leven in de Brouwerij weer op tv. De serie geeft een ink
02.02.17 - Bierevents organiseert de eerste bijeenkomst van Nederlandse hoptelers. Doel
24.11.16 - Bierevents presenteerde een mooie en gevarieerde reeks van bockbieren tijdens
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »