Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Kookworkshop

Zoekt u een afwisselende activiteit voor een groep collega's, familieleden of vrienden? Volg dan samen een kookworkshop en geniet van een heerlijk diner waarbij een biersommelier u een levendige toelichting geeft over de smaak combinaties van gerechten en het het gebruikte bier.

Tijdens onze kookworkshops kookt u met een groep een menu waarbij in elk gerecht bier gebruikt wordt. Zo leert u bier te combineren met alle gerechten, van amuse tot en met dessert. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse kwaliteitsproducten, vaak uit de streek en biologisch.

Een biersommelier serveert passende bieren bij de door u gemaakte gerechten. Tijdens het diner drinkt u zo’n 8 kleine proefglazen bier en wordt u uitgelegd waarom juist die bieren zo harmoniëren bij het gerecht. Deze kookworkshop bestaat dus uit 3 geweldige elementen: een kookworkshop, een heerlijk diner en een bierproeverij in één.

Voor wie zijn kookworkshops?
De kookworkshop is een ontspannen activiteit voor iedereen van 18 jaar en ouder. De workshop is bestemd voor iedereen die het leuk vindt samen in de keuken aan de slag te gaan, en van smaakvol eten houdt. Dus het is zeker besteed aan vrouwen en wijnliefhebbers. U hoeft geen ervaren bierdrinker te zijn!
 
Waarom koken met bier
Bier heeft recent zijn intrede gedaan in de keuken van topkoks als ingrediënt en als begeleider van gerechten. Bier biedt eindeloos veel mogelijkheden biedt in de keuken, volgens sommigen zelfs meer dan wijn.
Biergoeroe Ben Vincken zei ooit met een knipoog: “Bier bestaat uit water, mout, gist en hop. Dat maakt bier veel complexer en gevarieerder dan wijn, dat eigenlijk gewoon gegist druivensap is.” Dat doet natuurlijk wijn weer tekort. Maar feit is wel dat wijn meestal álle aandacht krijgt en dat is niet terecht.
 
Trend bij topkoks
In Nederland zijn steeds meer restaurants die bier een belangrijkere plaats geven. Naast wijn serveren ze bieren en verwerken bier in de gerechten. Het zijn juist de topkoks die deze vorm van “foodpairing” ontdekken en ermee durven experimenteren.

Prijs kookworkshop
De prijzen van een kookworkshop bepaalt u zelf. U noemt een bedrag dat u per persoon wilt besteden en wij maken een voorstel op maat. De prijs wordt vooral bepaald door de grootte van de groep, het aantal gangen en de locatie.
Voorbeeld: voor een 4-gangendiner met 8 verschillende bieren in kleine proefglazen geldt bij deelname van 12 tot 15 personen een vanafprijs van EUR 99 per persoon.
 
Locatie kookworkshop
De kookworkshops worden vaak gegeven in professionele kookstudio’s of in groepsaccommodaties met ruime keuken. Als u thuis een royale keuken heeft en u wilt met een kleine groep aan de slag, dan kan de workshop ook thuis gegeven worden. Neem gerust contact met ons op, dan komen wij met een voorstel.
 

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »