Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

14 april 2017. Bierevents heeft weer Amerikaanse hopplanten te koop. Ze zijn gewild bij hobbybrouwers en particulieren. Vanaf nu kun je de hopplanten op afspraak afhalen in Ede of in Epe. En het fijne is dat het allemaal planten zijn die in 2016 opgekweekt zijn. In 2017 kun je er al een aardige hopopbrengst van verwachten! En de planten gaan zo’n 15 jaar mee! Dus vele hopoogsten in het vooruitzicht.

Update hopplantenvoorraad

Je leest nu een oud nieuwsbericht uit 2017.  Voor de actuele voorraad planten die je snel kunt bestellen, kijk je op hopplanten te koop.

De voorraad hopplanten bestaat in april 2017 uit:

Jonge Amerikaanse hopplanten te koop
Jonge Amerikaanse hopplanten te koop
  • Cascade(planten). Hop met een licht citrusaroma. Heel erg resistent tegen ziektes.
  • Willamette. Aroma- en bitterhop. De meest gebruikte hopsoort in Amerika. Snelle groeier.
  • Chinook. Plant met prachtig grote bellen en citrus in het aroma. Als je hem goede omstandigheden geeft (genoeg en vruchtbare grond, voeding, zon en zo nodig water) krijg je een mooie hopoogst terug.
  • Centennialplanten. Ook erg populair in Amerika. Krijgt prachtige, grote hopbellen. Vraagt goede omstandigheden want is wat gevoeliger voor ziektes.
  • Fuggle.

Alle soorten krijgen in 2017 al hopbellen. Hoeveel gewicht aan bellen dat wordt, is afhankelijk van de plant, de standplaats, de ruimte, de voeding etc.

Opbrengst hopplanten

Hopbellen in augustus
Hopbellen in augustus

De opbrengt per hopplant blijft de eerste 3 jaar toenemen. Daarna is de plant volwassen en levert hij een constante hoeveelheid hop. Dan kan tussen de 1 en 1,5 kilo natte hop per plant zijn.

Je kunt meer dan 10 jaar plezier hebben van je hopplanten!

Maak een afspraak voor het ophalen van de hopplanten

Heb je belangstelling voor de hopplanten? Stuur even een e-mail naar  hopplanten at gmail.com  en geef aan:

  • welke planten je wilt
  • aantal planten
  • je woonplaats
  • waar je ze op wilt halen: Ede of Epe.

Hop afhalen in Ede of Epe

We nodigen je dan uit om ze snel daarna af te halen in Ede (Gld) of Epe. Past dat niet? Dan zoeken we samen naar een andere datum.We kijken ook of bestellingen (zelfde plaats) gecombineerd kunnen worden.

Als je meerdere soorten hopplanten wilt hebben, hou er dan rekening mee dat de Centennial 2 à 3 weken eerder oogstrijp is dan de Cascade. Als je de hop vers wilt gebruiken, past dat normaal gesproken niet in 1 brouwsel.

Prijs hopplanten voor particulieren

Cascade/Chinook/ Willamette/ Centennial: 10 euro. (We hebben ook kleinere en erg grote planten, die kosten iets meer of minder. Dat zie je bij afhalen).

Bestel nu en stuur een e-mail. Je hoort dan van ons wanneer je de planten op kunt halen, dat kan in Ede (bij Arnhem) of Epe (bij Zwolle). We kijken ook of er andere bestellers bij jou in de buurt zijn, en mogelijk proberen we autoritten te (laten) combineren.

Amerikaanse hopplanten te koop
Getagd op: