Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

(4 april  2017)  – EDE / EPE – Bierevents heeft weer Amerikaanse hopplanten te koop. Ze zijn gewild bij hobbybrouwers en particulieren. Vanaf nu kun je de hopplanten op afspraak afhalen in Ede of in Epe. En het fijne is dat het allemaal planten zijn die in 2016 opgekweekt zijn. In 2017 kun je er al een aardige hopopbrengst van verwachten! En de planten gaan zo’n 15 jaar mee! Dus vele hopoogsten in het vooruitzicht.

Verkrijgbare hopplanten op dit moment

Je leest nu een oud nieuwsbericht. Het aanbod van hopplanten op dit moment vind je op de pagina Hopplanten te koop.

Verkrijgbare hopplanten 2017

De voorraad hopplanten bestaat momenteel uit:

  • Cascade(planten). Hop met een licht citrusaroma. Heel erg resistent tegen ziektes.
  • Willamette. Aroma- en bitterhop. De meest gebruikte hopsoort in Amerika. Snelle groeier.
  • Chinook. Plant met prachtig grote bellen en citrus in het aroma. Als je hem goede omstandigheden geeft (genoeg en vruchtbare grond, voeding, zon en zo nodig water) krijg je een mooie hopoogst terug.
  • Centennialplanten. Ook erg populair in Amerika. Krijgt prachtige, grote hopbellen. Vraagt goede omstandigheden want is wat gevoeliger voor ziektes.
  • Magnum
  • Perle
  • Fuggle (nog 1 stuks).

Alle soorten krijgen in 2017 al hopbellen. Hoeveel gewicht aan bellen dat wordt, is afhankelijk van de plant, de standplaats, de ruimte, de voeding etc.

Lees op de pagina Tips voor het verbouwen van hop meer over de eisen van de hopplanten en waar je allemaal op kunt letten om ze het naar de zin te maken.

Hopplanten te koop