Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

03 november 2016. Zodra het vriest, is de grond minder geschikt om hopplanten te poten. Daarom heeft Bierevents een winterstop in de verkoop van hopplanten. Wil je het komend jaar hopplanten hebben? Ook het volgende jaar kun je weer Amerikaanse hopplanten kopen bij Bierevents. Dit  is met name voor hobbybrouwers en particulieren. Vanaf eind maart/begin of medio april kun je je bestelde planten op afspraak afhalen. We bieden met name Amerikaanse soorten aan voor particulieren en hobbybrouwers. Dat zijn Cascades, Chinooks en Willamette. En enkele Centennials.

NB Dit nieuwsbericht is uit 2016. Kijk voor het actuele aanbod van hopplanten op onze webpagina Hopplanten te koop

Hopplanten te koop

Hopplanten in mei

Foto: Hopplanten van Bierevents, in mei

“Chinook vandaag geoogst, 1124 gram”. Dit berichtje stuurde iemand die begin 2016 enkele hopplanten had aangeschaft via Bierevents. Een opbrengst van 1 kilo hop van 1 plant is voortreffelijk! Toen we vroegen hoe de eigenaar dat voor elkaar gekregen had, was het antwoord: “Gewoon jullie tips opgevolgd!”. De tips staan nog steeds op onze website  en vanaf medio april  zijn er weer hopplanten beschikbaar. In juli stoppen we met uitleveren, dan zijn de planten doorgaans te groot voor transport.

Update hopplantenvoorraad

Kijk bij hopplanten te koop voor de actuele voorraad planten die je kunt bestellen.

Chinook hop
Chinook hop

De vooraad bestaat uit:

– Cascade(planten). Een plant die heel erg resistent is tegen ziekten en waarvan de hop een licht citrusaroma heeft.
– Willamette. Aroma- en bitterhop. De meest gebruikte hopsoort in Amerika. Snelle groeier.
– Chinook. Plant met prachtig grote bellen en citrus in het aroma.
– Centennialplanten. Is wat minder resistent tegen ziektes, maar geeft prachtige, grote hopbellen.

Je kunt het eerste jaar al een hop oogsten. Hoeveel hopbellen je oogst hangt af van de omstandigheden waarin je je planten teelt. Standplaats, zon, soort grond zijn allemaal van belang.

En, namate de planten ouder worden, neemt de opbrengst de eerste 3 jaar toe. Natuurlijk geldt dan wel dat ze de omstandigheden moeten krijgen die ze nodig hebben.

Reserveren per e-mail

Heb je belangstelling voor planten? Stuur even een e-mail hopplanten@gmail.com en geef aan:

  • welke planten je wilt
  •  aantal planten
  • je woonplaats
  • waar je ze op wilt halen: Ede of Epe.

Hop afhalen in Ede of Epe

We sturen de hopplanten bij voorkeur op.  Alleen als je echt in de buurt van Epe of Ede woont, kun je ze hier op afspraak ophalen.
Als je meerdere soorten planten wilt hebben, hou er dan rekening mee dat de Centennial 2 à 3 weken eerder oogstrijp is dan de Cascade. Als je de hop vers wilt gebruiken, gaat dat normaal gesproken niet in 1 brouwsel.

Cadeau voor bierliefhebber

Wil je een bierliefhebber die een eigen tuin heeft een passend cadeau geven? Misschien is een hopplant wat voor hem of haar? Een hopplant heeft veel licht en ruimte nodig, dus overleg wat mogelijk is. Een hopplant kan ook redelijk goed gedijen in een supergrote pot (denk aan: 40 liter of meer) of cementkuip.

Prijzen hopplanten voor particulieren

Prijzen 2016.
Cascade: 10 euro per stuk
Chinook/ Willamette/ Centennial: 10 euro. (We hebben ook kleinere en grote planten, die kosten iets meer of minder. Dat zie je bij afhalen).

Bestel nu en stuur een e-mail. Je krijgt een ontvangstbevestiging en iets later krijg je een bericht over data met de mogelijkheid waarop je de gereserveerde planten op kunt halen. Dat wordt vanaf begin april. In Ede of Epe. We kijken ook of er andere bestellers bij jou in de buurt zijn, en mogelijk proberen we autoritten te combineren. Natuurlijk kijken we ook of we in de buurt komen en de planten kunnen bezorgen.

Hopplanten kopen? Reserveer ze vast!
Getagd op: