Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

Januari 2019. Wil je hopplanten bestellen en ze per post toegezonden krijgen? Dit is de tijd van het jaar dat zoiets kan! Bestel nu je rhizomen van Amerikaanse hopplanten. We sturen je de rhizomen per post toe. Je plant ze nu in de grond en in het prille voorjaar komt je hopplant te voorschijn!

Vanuit gezonde wortelstokken groeien in het voorjaar nieuwe ranken.

Hop in de winter: onder de grond

In de winter speelt het leven van een hopplant zich onder de grond af. Bestaande hopranken zijn bij de hopoogst of bij de eerste vorst gekortwiekt. Dus boven de grond is bijna niets van de plant te zien, maar onder de grond versterkt de wortelstok zich en maakt knoppen aan. Uit deze knoppen groeien in het voorjaar nieuwe ranken.

We kunnen je in de winter al stukken met knoppen van een wortelstok (rhizoom) toesturen. Dus je hoeft niet langs te komen om ze op te halen.
De planten aarden het best als je ze in de grond stopt als het niet vriest. Dus houd daar rekening mee.

Hopsoorten

Hopplanten of hoprhizomen bestellenis gemakkelijk. Stuur mail naar hopplanten@gmail.com. en je hoort binnen 24 uur van ons.

Hopplanten te koop

Kijk op de pagina hopplanten te koop om te zien welke soorten op voorraad zijn. De planten kunnen opgestuurd worden van februari tot en met april. Daarna zijn de planten gewoonlijk te groot. Bestel dus op tijd!

Je hebt je plant of je rhizoom, en nu?

Speciaal voor beginnende hoptelers hebben wij een aantal van onze ervaringen met het kweken van hop op een rijtje gezet. Je vindt ze hier: tips voor het telen van hop.

Poot een rhizoom (wortelstok van hopplant) in jouw tuin en zie in maart
de plantjes verschijnen
Hopplanten per post