Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten te koop Amerikaanse hopplanten te koop Hopplanten per post Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Mooie hopoogst 2016 Platform Nederlandse Hoptelers gestart Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede

Wil je hopplanten bestellen en ze per post toegezonden krijgen? Dit is de tijd van het jaar dat zoiets kan! Bestel nu je rhizomen van Amerikaanse hopplanten. We sturen je de rhizomen per post toe. Je plant ze nu in de grond en in het prille voorjaar komt je hopplant te voorschijn!

Vanuit gezonde wortelstokken groeien in het voorjaar nieuwe ranken.

Hop in de winter: onder de grond

In de winter speelt het leven van een hopplant zich onder de grond af. Bestaande hopranken zijn bij de hopoogst of bij de eerste vorst gekortwiekt. Dus boven de grond is bijna niets van de plant te zien, maar onder de grond versterkt de wortelstok zich en maakt knoppen aan. Uit deze knoppen groeien in het voorjaar nieuwe ranken.

We kunnen je in de winter al stukken met knoppen van een wortelstok (rhizoom) toesturen. Dus je hoeft niet langs te komen om ze op te halen.
De planten aarden het best als je ze in de grond stopt als het niet vriest. Dus hou daar rekening mee.

Hopsoorten

Van de volgende hopsoorten kun je nu rhizomen bestellen en op laten sturen: Willamette, Chinook en Cascade.

Bestel je rhizomen van hopplanten

Bestel je rhizomen bij hopplanten@gmail.com.

De prijs is vanaf 5 euro per stuk, excl. verzend- en afhandelingskosten.
Mimimum afname is 3 stuks. Prijs hangt af van de grootte en leeftijd van de rhizoom. Hoe groter en ouder de rhizoom is, des te groter de plant wordt. En des te meer hop je kunt verwachten.
De grootste rhizomen kosten 10 euro per stuk, je krijgt dan de wortelstok van een oudere plant.

Rhizomen of hopplanten

Je kunt ook hopplanten bestellen. Hopplanten zijn wat ouder en krachtiger dan rhizomen. Bestaande hopplanten produceren doorgaans het eerste jaar meer hop. De kans dat een hopplant opkomt en is altijd wat groter dan bij rhizomen.

Je hebt je plant of je rhizoom, en nu?

Speciaal voor beginnende hoptelers hebben wij een aantal van onze ervaringen met het kweken van hop op een rijtje gezet. Je vindt ze hier: tips voor het telen van hop.

Poot een rhizoom (wortelstok van hopplant) in jouw tuin en zie in maart
de plantjes verschijnen
Hopplanten per post