Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

12 september 2016. Op een zonovergoten vrijdag in september is het een relaxte drukte van belang op het hopveld in Epe. Want de jaarlijkse hopoogst is weer begonnen.  Hopplanten worden door hopteler Henk Wesselink van Bierevents naar beneden gehaald,  de ranken belanden op lange tafels en worden door vrijwilligers onder handen genomen. Bel voor bel  plukken ze de hop. Aan het eind van een lange dag staat het veld er bijna leeg bij en vele kilo’s hop zijn in afwachting van transport naar de brouwer.

Samen hopplukken in het hopveld
Samen hopplukken in het hopveld

De sfeer op de plukdag is optimaal. “Het is heerlijk hier met dit rustgevende werk, je laat je gedachten los, terwijl je handen als vanzelf gaan. Ik hoor leuke gesprekken om mij heen, ontmoet nieuwe mensen en vind het gewoon heel erg  gezellig”, aldus een van de vrijwilligsters uit Epe. “Het verbaast me dat er niet meer mensen uit de buurt zijn”, voegt ze er aan toe. Gelukkig zijn er wel een aantal vrijwilligers uit Epe en omstreken, maar Bierevents mag zich ook verheugen op de komst van vrijwilligers uit bijvoorbeeld Lelystad, Lichtenvoorde, Den Haag, Gouda, Cappelle a/d Ijssel. Vele vrijwilligers dragen hun steentje bij en plukken hun hopdeel om zo de klus voor zonsondergang geklaard te krijgen.

Hopoogst op nationale televisie

Hop is een plant die steeds meer in de aandacht staat. De slechte wereldwijde hopoogst van 2015 zorgde ervoor dat de hopschaarste de landelijk media haalde. De aandacht voor hop is ook bij de oogst te zien. Op de dag van de hopoogst komt Omroep Gelderland langs voor tv- en radio opnamen. Ook komt er iemand van de regionale krant (De Stentor) en de lokale omroep is aanwezig. Maar er is ook landelijke belangstelling. Er worden opnamen gemaakt t voor een nieuw televisieprogramma over bier. Deze opnamen zullen in de lente te zien zijn.  Uiteraard zal Bierevents daar via haar media ook aandacht aan besteden.

De opnamen van TV Gelderland van de hopoogst kun je hier bekijken, vanaf minuut 5, sec. 10

Mooie hopoogst 2016
Getagd op: