Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

Dit is een nieuwsbericht uit 2018, de inhoud is niet meer actueel.

Bekijk het actuele aanbod hopplanten: Hopplanten kopen.

Net als voorgaande jaren kun je dit jaar ook weer hopplanten kopen bij Bierevents. We hebben dit jaar een brede range hoprassen in de aanbieding. De overeenkomst van alle soorten is dat ze erg geschikt zijn om mee te brouwen. Er is een aardige voorraad, maar er geldt wel: op = op. Wees er dus op tijd bij!

Het gaat om robuuste planten, in vrij grote potten, die zeker aan zullen slaan. Ze zijn vorig jaar al opgekweekt, gaan nu dus hun 2e jaar in en zullen dit jaar al een goede opbrengst hebben. En als je de hoppplante goed verzorgt,  kun je er jarenlang plezier van hebben.

Hopplanten op voorraad

Hopplanten van hopstekkenDe voorraad bestaat op dit moment uit:

 • Chinook. Plant met prachtig grote bellen en citrus aroma. Als je hem goede omstandigheden geeft (genoeg en vruchtbare grond, voeding, zon en zo nodig water), krijg je een mooie hopoogst als beloning.
 • Cascade. Hop met een licht citrusaroma.
 • Willamette. Dual purpose hop. De meest gebruikte hopsoort in Amerika. Snelle groeier.
 • Centennial.Krijgt grote hopbellen.
 • Hallertau Tradition
 • Saaz
 • Tettnanger

Meer weten over de eigenschappen van de verschillende rassen? Op deze Amerikaanse site ychhops.com vind je de soorten op een rijtje. Lees op de pagina Tips voor het verbouwen van hop  waar je allemaal op kunt letten om goede hop te krijgen.

Update hopplantenvoorraad

Je leest nu een nieuwsbericht. Voor de actuele stand van zaken over de verkrijgbare planten kijk je bij hopplanten te koop.

Hoeveel hop per plant

Het aantal hopbellen per hopplant neemt de eerste 3 jaar steeds toe. Na 3 jaar is de plant volwassen en levert hij een constante hoeveelheid hop. Dan kan tussen de 1 en 2 kilo ‘natte’ hop per plant zijn. Je kunt meer dan 15 jaar plezier hebben van je hopplanten!

hopplanten kopen: Petra slaat haar slag

Hopplanten kopen en afhalen in Ede of Epe

Heb je belangstelling voor de hopplanten? Stuur even een e-mail – hopplanten at gmail.com – en geef aan:

 • welke hopsoort je wilt
 •  aantal planten
 • je woonplaats (eventueel)
 • waar je ze op wilt halen: Ede of Epe.

We nodigen je dan binnen 24 uur uit om de planten af te halen in Ede (Gld) of Epe. We sturen je meerdere opties. En: Henk van Bierevents reist nogal eens het land door, en hij kijkt ook of thuisbezorgen mogelijk is.

Prijs hopplanten voor particulieren

De planten kosten 10 euro per stuk. Deze prijs zijn ze waard, want onze planten zijn groter en sterker dan die van andere aanbieders. De overlevingskans van onze planten is maximaal!

Bestel nu en stuur een e-mail. Je hoort dan van ons wanneer je de planten op kunt halen, dat kan in Ede (bij Arnhem) of Epe (bij Zwolle).

Hopplanten kopen voor je eigen bier
Getagd op: