Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

Met de lente op komst breekt weer een nieuw seizoen voor de hop aan. Het hopveld verandert: er komt een rij Cascade en een rij Chinook bij. Zaterdag 10 maart zijn er 16 Cascadeplanten, 1 rij,  de grond ingegaan. Hierbij kreeg Bierevents hulp van Jeroen G.,  die hard lid van Hopcrew De Molen.

Hopplant met eerste uitlopersDe hopplanten beginnen in maart voorzichtig te groeien. Bij de planten zijn vaak de dikke knoppen zichtbaar en soms al de eerste uitlopers (hopscheuten).

Wil je ook een keer komen helpen op het hopveld? Noteer dan 10 april in je agenda. Dat is eerste paasdag, en we gaan dan ’s middags in het hopveld aan de slag. We gaan vermoedelijk draden ophangen om de planten tegen aan te laten groeien. We hebben Cascade, Chinook en Willamette in het veld staan. Dat veld proberen we onkruidvrij te houden. Hulp daarbij is welkom!

Word lid van Hopcrew de Molen (Facebook)

Zit je op Facebook? En wil je een keer aan de slag op het hopveld? Word dan lid van de Facebookgroep Hopveld De Molen en je weet als eerste wanneer er weer gezellige hopcrewdagen zijn. Waarop je lekker buiten aan de slag kan en meemaakt hoe het is om hop te telen. Je kunt ons altijd mailen om een halve dag mee te werken in het hopveld. 

 

Nieuwe hopplanten in Hopveld De Molen met vrijwilliger 1600
Een hoprij met diepe gaten voor de nieuwe planten. Jeroen is er klaar voor.

 

Nieuwe cascade planten in hopveld De Molen
Getagd op: