Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

18 september 2016. Verse hop in de brouwketel, dat gebeurt bij Nederlandse brouwerijen eigenlijk nooit. Brouwerij De Molen in Bodegraven vormt een uitzondering op deze regel. Hier belandde zaterdag 10 september een flinke partij verse ongedroogde hop in de ketel. De hop was afkomstig van het hopveld van Bierevents. Leden van De Molen Hopcrew werden bij deze gelegenheid onthaald op een speciaal event: participeren in het brouwproces en ontvangst als een VIP bij brouwerij De Molen.

Menno Olivier en Henk Wesselink doen de eerste verse hop in de tank
Menno Olivier en Henk Wesselink doen de eerste verse hop in de tank

Fresh hopping Brouwerij de Molen en Bierevents

Het Fresh Hop event is een klein event dat speciaal georganiseerd was voor de leden van De Molen hopcrew die het afgelopen seizoen hadden geholpen op het hopveld van Bierevents. Want hop is wel een snel groeiende plant, maar om die groei in goede banen te leiden moet wel veel werk verzet worden. Gedurende het hele groeiseizoen, april tot en met september, kwamen daarom leden van de Molen Hopcrew helpen op het hopveld. Op die manier leerden ze een en ander over de hopteelt en hielpen ze Bierevents bij deze arbeidsintensieve klus.

Verse hop in de ketel

Op zaterdagmorgen werd de hop die de dag daarvoor nog in het veld hing, afgeleverd bij brouwerij De Molen. Nadat de geur van de hop vastgesteld en goedgekeurd was, kon de hop de ketel in.

Hopcrewleden leverden een bijdrage aan het fresh hoppen door de verse hop in de ketel te doen. Daarna nam eigenaar Menno Olivier de hopcrew mee op een persoonlijke rondleiding door het sterk groeiende bedrijf. Hierbij vertelde hij over de start van de brouwerij, de eerste prijzen en allerlei recente ontwikkelingen. Hond Bink volgde baas en verhalen op de voet. De gasten waren onder de indruk van de nieuwe, immens grote tanks, de fijne voorraad speciaalbier, de zolder met doorleefde vaten en de fonkelnieuwe bottle lijn.

 

Rondleiding brouwerij De Molen door Menno Olivier
Rondleiding brouwerij De Molen door Menno Olivier

 

Proosten op het event voor de Hopcrew
Proosten op het event voor de Hopcrew

Tenslotte proostte de Molen Hopcrew in een prachtige entourage, voor een muur van houten vaten met barrel aging bier op het nieuwe vers gehopte bier.

Ook in 2017: welcome @the Molen Hopcrew

Ben je geïnteresseerd in het telen van hop, vind je het leuk om samen met anderen buiten fysiek aan de slag te gaan, en wil je in september 2017 een mooi verrassingsprogramma van brouwerij De Molen meemaken? Meld je vast aan voor de hopcrew, en je wordt door Bierevents op de hoogte gehouden van het volgende hopseizoen. Een unieke kans om meer te beleven met een belangrijke smaakmaker van bier. Dat wil je toch niet missen?

Fresh Hop event bij De Molen
Getagd op: