Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

Hopoogst Epe op 10 en 15 september: kom je helpen?

03 08 2017 – Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste hopbellen en zit daarmee op schema. Het plan is dan ook om op zondag 10 september en op vrijdag 15 september de hop te oogsten. We hopen weer tientallen kilo’s hopbellen te plukken en daarbij kunnen we wel wat hulp gebruiken. We nodigen je dan ook graag uit om op het hopveld van brouwerij De Molen en te helpen dit ingrediënt van bier te oogsten!

Ja, ik kom hop oogsten op zondag 10 september

Ja, ik kom hop oogsten op vrijdag 15 september

 

 

 

(foto: handmatig plukken van de oogst)

 

We gaan Willamette, Chinook en Cascadehop oogsten. Dit zijn Amerikaanse hopsoorten die niet tegelijk oogstklaar zijn. Daarom is de oogst op 2 dagen ingepland.

Hopoogst met vrijwilligers

De hopoogst was 6 jaar op rij een bijzondere belevenis voor alle helpers. Vaak heerlijk weer, nieuwe ontmoetingen, gezellige gesprekken en een uitdagende klus met zichtbaar resultaat. En straks een proefbaar resultaat. Het is tijdrovend om te oogsten: alle hopbellen worden met de hand van de ranken geplukt, en dat gaat om tientallen manden vol.
Henk Wesselink, eigenaar van het hopveld verwelkomt weer graag mensen uit de regio wie het leuk lijkt om een keer een hopoogst te ervaren. Ook ontvangt hij graag vrijwilligers van Hopcrew De Molen, de bierliefhebbers die al eerder in het seizoen meehielpen op het hopveld. Het is voor hen extra leuk omdat de hopoogst het hoogtepunt is van het hopseizoen.

 

‘Fresh hop’ bier

De hop die op beide dagen geplukt wordt, gaat de volgende ochtend naar brouwerij de Molen in Bodegraven waar alles in paraatheid is gebracht om meteen met de hop aan de slag te gaan.
De verse hop wordt in dit geval gebruikt om te ‘fresh hoppen’. Fresh hopping houdt in dat de brouwer verse, ongedroogde hop bij het brouwproces gebruikt, en dat de hop wordt niet wordt meegekookt.  Fresh hopped bier heeft dan ook een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is.
De bier die met de hop uit Epe gebrouwen wordt, is uniek in Nederland!

 

Aanmelden

Er wordt zondag 10 en vrijdag 15 september geplukt vanaf 09:30 uur. Aanmelden is gewenst. Je kunt je aanmelden voor een tijd naar keuze en voor minimaal 1,5 uur.

Meedoen? Stuur even een mailtje door op een van onderstaande links te klikken. Je krijgt een bevestiging met adres en extra informatie.

Ja, ik kom hop oogsten op zondag 10 september

Ja, ik kom hop oogsten op vrijdag 15 september