Anton Mauvestraat 11 Tel: 06-51813872
6717JA Ede info@bierevents.nl

Beeldverslag: Hop van oogst naar brouwketel

08.09.12

De oogst van het hopveld in Epe en het vervolg in brouwerij de Molen in Bodegraven. Een impressie.

Hopknipprer 5 meter boven hopplukkers
Op 5 meter hoogte worden de strengen Willemette afgeknipt. Ze worden er achter handmatig geplukt.
De draden waar langs de hop zich omhoog geslingerd heeft worden losgeknipt.

 

Hopranken onderweg naar de plukkers.

 

   

 
De buitenplukkers hebben een berg werk te doen. Maar liefst 25 vrijwilligers melden zich.

Als het donker wordt, gaan de plukkers binnen verder. Tot diep in de nacht.
Twee uur 's nachts. Vermoeiheid en nog een hoop te doen.
Na een nacht drogen in een monumentale schuur wordt de hop in jute zakken verzameld.
Enthousiast haalt Brouwer Menno Olivier van De Molen de zakken hop binnen. Twee tanks zitten meer dan half vol.
'Nat en droog' is de werknaam voor het bier dat gemaakt wordt. Even later gaat het deurtje dicht, wordt er een brouwsel in de lagertank gepompt en zien we de hoppen voor het raam dobberen.
En nu rijpen maar..

Nieuws

29.11.17 -   De leukste bierreis naar Brugge boek je bij Bierevents!  Bier- en B
28.11.17 - De hopteelt floreert in Nederland. Daarom nam Bierevents in 2017 het initiat
20.09.17 - Govert Kreuk beleefde met andere leden van hopcrew De Molen een VIP-treat bij
20.09.17 -   De regionale krant De Stentor besteedt ook aandacht aan de hopoogst 2017
13.09.17 -   Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maand
13.09.17 -   De hopoogst staat voor heel veel hopbellen die van heel hoog komen, heel
03.08.17 -   Op het hopveld in Epe ontwikkelt de hop sinds eind juli weer de eerste h
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > »