Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017
Tot diep in de nacht wordt het plukken van de hop voorgezet. De hopoogst werd een latertje!
Tot diep in de nacht wordt het plukken van de hop voorgezet. De hopoogst werd een latertje!

06.09.12 De sfeer was zomers en ontspannen, toch werd er door 25 vrijwilligers een geweldige inspanning geleverd. Het plukteam ontdeed meters hopplanten van hun hopbellen, op een prachtige buitenlocatie, tussen hopveld en bloementuin. Met de hand werden de hopbellen stuk voor stuk van de plant getrokken.

Na 7 uur plukken verhuisde het team naar de historische Kopermolen in de buurt van het hopveld. Tot diep in de nacht werd er samen gezellig doorgeplukt. Het resultaat na een lange dag ambachtelijk werk: 10 zakken vol, goed voor 55 kilo verse, ongedroogde hop.

De hop werd de volgende morgen naar brouwerij De Molen in Bodegraven gebracht. Henk Wesselink deed hier de hop in 2 lagertanks, waarna er bier ingepompt werd dat al een week aan het vergisten was. Dit is de techniek van ‘dryhopping’.

Menno Olivier, Brouwerij de Molen,  haalt de oogst binnen.
4 zakken Cascade hop in lagertank.
55 kilo hop zwemt in bier.

Vanaf 12 oktober brengt het Epe Bier Collectief het bier als Praotnat in  Epe op de markt.

Nog meer foto’s zijn te zien in het uitgebreide beeldverslag.

 

Prachtige hopoogst vol plezier en passie
Getagd op: