Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

In 2011 startten wij als één van de eersten met een hopveld in Nederland. De missie van Bierevents was de Nederlandse hopcultuur nieuw leven in te blazen. Elk jaar brachten tientallen mensen ons veld een bezoek, en toonden belangstelling om ook een hopveld te starten. Nu, 7 jaar later is de missie met glans geslaagd, in het voorjaar van 2018 zijn er 25-30 velden in Nederland!

Het prachtige initiatief van Bierbrouwerij Maallust en de PI Veenhuizen is misschien wel het beste bewijs van de revival van de Nederlandse Hopcultuur. Trots dat Bierevents mee mocht denken en de planten mocht leveren voor dit veld!

Samenwerking

In april 2018 is gestart met een  hopveld van 65 x 340 meter, waarop 450 palen en 5.200 Goldings hopplanten komen te staan. In de aanleg is samengewerkt met Fokko Prins uit Zuidbroek, die zelf ook een hopveld heeft aangelegd. Bij de voorbereidingen hebben Joris Cambie (Brouwerij De Plukker, Poperinge) en Henk Wesselink (Bierevents) ons geadviseerd.

 

Aanleg hopveld in Veenhuizen

Trots: Revival Nederlandse hopcultuur
Getagd op: