Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

01.10.13  Elburg – Begin je weekend goed, en doe mee met een bierproeverij met stouts: lekker, leerzaam en gezellig. Dat kan op vrijdagavond 18 oktober, bij Partycentrum en Restaurant De Haas in Elburg. Op deze avond proef je 6 verschillende stouts en hoor je bij elke stout wat de drank zo bijzonder maakt. Het belooft een zeer gevarieerde en stoere bierproeverij te worden. Uitermate geschikt voor mannen en vrouwen die pittige smaken niet uit de weg gaan!

2 van de stouts die op deze bierproeverij geintroduceerd worden. Duits en Lauret en Emelisse
2 van de bieren die op deze bierproeverij met stouts geintroduceerd worden. Duits en Lauret en Emelisse

Bierambassadeur Henk Wesselink van Bierevents laat je op vrijdagavond 18 oktober kennismaken met 6 zeer verschillende bieren. De enige overeenkomst is dat ze allemaal behoren tot de bierstijl stout. Kenmerkend voor stouts is de donkerbruine of zelfs zwarte kleur. Die kleur komt van het gebruik van geroosterde mout. Deze gecaramelliseerde mout zorgt ook voor de karakteristieke geur en smaak. Er zitten tonen in van caramel, koffie en chocolade.

Guinness en Nederlandse stouts

De bekendste stout is natuurlijk Guinness, die je deze avond ook zeker zult proeven. Maar ook steeds meer Nederlandse brouwerijen leveren een stout die minstens even goed is. Verder zul je stouts proeven die nog pittiger zijn, door hun hoge alcoholpercentage, of door het gebruik van turfgerookte whisky mout. Als finale proef je nog wat er gebeurt als je een stout in een houten bourbon- of whiskyvat laat rijpen. En dat is best heftig..

Aanmelding bierproeverij met stouts

De proeverij is op vrijdagavond 18 oktober 2013 en start om 19.30 uur. Meedoen? Meld je aan via www.restaurantdehaas.nl (zie agenda). De kosten zijn 17,50 euro per persoon.
Als je meer wilt weten over de proeverij kun je contact opnemen met Henk Wesselink, Bierevents,

Bierproeverij met Stouts in Elburg
Getagd op: