Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten te koop Hopplanten kopen voor je eigen bier Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017 Mooie hopoogst 2016 Amerikaanse hopplanten te koop Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Gevarieerde bierproeverij in Elburg Prachtige hopoogst 2015 Platform Nederlandse Hoptelers gestart

13 september 2017. Met 4 zakken Willamette hop en 6 zakken Chinook kon Henk Wesselink maandag 11 september op weg naar Brouwerij de Molen. Dankzij ongeveer 20 vrijwilligers is deze mooie oogst bij elkaar geplukt. Brouwer John de Vries werkte alle zakken de ketel in. Die daarmee propvol (of hopvol) zat. Zaterdag a.s. (16 september) volgt de Cascadehop, die iets later rijp is.

Deel I van de hopoogst is hiermee voorspoedig afgerond. “Ondanks de herfstachtige weersvoorspellingen hebben we geen druppel regen gehad en hebben we veelal in het zonnetje staan te plukken” zegt Wesselink opgetogen.

Hopplukken tijdens de hopoogst in Epe
Hopplukken tijdens de hopoogst in Epe

Wesselink is blij met het weer, maar ook zeker minstens even blij met de inzet van de vrijwilligers. Ze kwamen weer uit alle uithoeken van het land. Zo waren bijvoorbeeld Enkhuizen, Winterswijk, Zwolle en Hilversum vertegenwoordigd. Voor de hopoogst zijn vrijwilligers noodzakelijk. Omdat Bierevents geen beschikking heeft over peperdure plukmachines, gebeurt het plukken hier met de hand. Een relaxte en gezellige bezigheid.

Uitzicht over het hopveld tijdens de hopoogst
Uitzicht over het hopveld tijdens de hopoogst

Vrijwilligers hopoogst gevraagd voor 15 september

De 10e is het eerste deel van de hop geplukt. Het tweede deel staat voor vrijdag de 15e ingepland. Dan staat de Cascadehop op het programma om geoogst te worden. En voor vrijdag 15 september zit Wesselink nog te springen om vrijwilligers. “Ik verwacht dat we met de hop die er nog hangt misschien wel 8 zakken kunnen vullen, dat betekent dat het een flinke klus is om ze te plukken, want het zijn niet zulke grote bellen.” Dus iedereen die wil helpen plukken is van harte welkom!

ijverig plukken voor de Fresh Hop van Brouwerij De Molen

Samen ijverig plukken voor de Fresh Hop van Brouwerij De Molen

Eerste deel hopoogst zeer geslaagd
Getagd op: