Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

23.02.2011 (Epe)

Bierevents start een eigen hopveld in Epe! De voorbereidingen zijn nu in volle gang: de grond wordt voorbewerkt, 6 meter hoge palen en 800 meter staaldraad worden de komende weken opgebouwd en vormen de basis voor een klein veld met zo’n 120 hopplanten. We gaan voornamelijk nieuwe Amerikaanse hoprassen verbouwen voor kleine Nederlandse bierbrouwerijen.

Bierliefhebbers en vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken en nieuwsgierigen zijn van harte welkom om de groei van het mooiste ingrediënt van bier te beleven. Het hopveld is er straks voor jonge hopscheuten in april. In mei zie je de groei van soms 15 centimeter per dag. En in juni zie je dat de planten 5 meter hoog zijn. Kom meedoen met de oogst in september.

Een hopveld voor bierbeleving optima forma

Het wordt niet alleen een productieveld maar ook een plek voor bierbeleving in optima forma. Wat dacht je van een bierproeverij of kookworkshop op een zomerse dag middenin het hopveld?

Bierevents start eigen hopveld
Getagd op: