Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017
Hopplukkers 's avonds aan het werk
Hopplukkers ’s avonds aan het werk

13.09.2011 De eerste hop van het veld in Epe geoogst! Vele vrijwilligers uit Epe en ver daarbuiten hebben de handen uit de mouwen gestoken om de hop te oogsten. De hop is naar brouwerij De Molen gegaan.

Eerst werden alle ranken aan de onder- en bovenkant losgeknipt en naar de Kopermolen gebracht. Deze eeuwenoude molen ligt in de buurt van het hopveld. Vrijwilligers hebben hier 2 dagen lang de hopbellen stuk voor stuk met de hand geplukt en na het wegen in jute zakken gedaan. Een tijdrovende maar gezellige klus!

Hopoogst naar Brouwerij De Molen

De opbrengst van de Willamette en de Cascade is vers (dus niet gedroogd), naar brouwerij De Molen gegaan. De brouwerij in Bodegraven zal de verse hop gebruiken voor een nieuw speciaalbier. Een ander deel van de oogst bleef in de regio: de Chinook is gedroogd en ging naar brouwerij Hettinga in Zwolle.

Losknippen hopstrengen
Losknippen hopstrengen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopplukken
Hopplukken

Foto’s copyright Betty van de Bunt

 

 

 

 

 

 

 

 

Hop in jute zakken
Hop in jute zakken
Hopoogst Epe binnen
Getagd op: