Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

14.09.2014

Hoppiger kan het niet: Fresh hopped IPA, een speciaalbier dat brouwerij De Molen in Bodegraven in gedachten heeft voor de Willamette en Cascade hop uit Epe.

Een ketel boordevol hop
Een ketel boordevol hop

Fresh hopped: uniek

De techniek van ‘fresh hoppen’ is bijzonder. Het wil zeggen: vers, ongedroogde hop toegevoegd aan het bier. De brouwtechniek van fresh hopping is  uniek voor een professionele brouwerij in Nederland. Een fresh hopped IPA (Indian Pale Ale) is zelfs uniek in heel Europa!

Hoppiger en verser kan het niet, maar het vraagt wel een strakke logistieke afstemming. Bij fresh hopping wordt de hop toegevoegd aan wort die al een tijdje staat te koken. De hop moet dan echt vers zijn en wordt vervolgens korte tijd meegekookt.

De hop gaat in de ketel
De hop gaat in de ketel

Om 10 uur was de hopoogst in Epe klaar, en sprong de eigenaar van Bierevents in de auto om de hop af te leveren. Anderhalf uur later verdween de hop al in de brouwketel in Bodegraven. Verser bestaat niet! Het resultaat wordt nog dit jaar in de winkels verwacht.

Fresh hopped bier
Getagd op: