Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017
03 oktober 2014.  Op 6 oktober begint de dag (of nacht) met een nieuwe tv-serie waar bier brouwen centraal staat. Het is een concept van Grosch en de serie wordt uitgezonden op Veronica TV. Bierevents heeft haar medewerking verleend aan dit programma.

Trailer van de serie Brouwers

Hop-uitleg van Henk Overbosch 

In een van de afleveringen wordt een bezoek gebracht aan het hopveld van Bierevents, waar de hop voor het Epe Bier Collectief (EBC) geteeld wordt. Hier geeft Henk Overbosch, brouwer van het EBC, uitleg over hopteelt en het gebruik van hop.

Programmaconcept

Grolsch bestaat 400 jaar. Onder het credo ‘400 jaar vakmanschap’, geeft ze vier brouwers in spé de opdracht om ook een eigen bier te brouwen. Ze krijgen een beperkt budget en een tijdslimiet om te ervaren hoeveel vakmanschap er voor nodig is om een goed bier te brouwen. De winnaar wordt bekroond tot meesterproever. De mannen gaan op zoek naar granen en naar hop. En voor de hop gaan ze naar een van de weinige hopvelden boven de grote rivieren, namelijk van Bierevents.

Hopveld Bierevents op tv bij Brouwersch
Getagd op: