Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

12 april 2016. Brouwerij de Molen heeft met enthousiasme een hopveld geadopteerd. Het hopveld in Epe heet voortaan het Hopveld De Molen. Brouwerij De Molen verbindt graag haar naam aan het hopveld, omdat ze met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier maakt. 

Brouwerij de Molen heeft het hopveld, waarvan ze al 5 jaar de hop afneemt, liefdevol geadopteerd. De Molen is blij met de prachtige aromahoppen waarmee ze de bijzondere methode van het brouwen met verse hop eens per jaar kunnen toepassen.

Doorkijkje vanaf het Hopveld De Molen
Doorkijkje vanaf het Hopveld De Molen

Het Hopveld De Molen

Er groeien vier Amerikaanse hopsoorten op het kleine hopveld dat in 2011 aangelegd is door Bierevents, de eigenaar van het veld. De hopsoorten die hier verbouwd worden zijn Cascade, Centennial, Chinook en Willamette. In 2011 bood Bierevents de verse hop aan aan De Molen, en kreeg direct direct  een volmondig ‘ja’ op de vraag of zij de verse hop wilden afnemen. Inmiddels heeft De Molen afgelopen vijf jaar met hop van dit veld gebrouwen, waarbij verschillende methodes toegepast werden. En ook voor 2016 staat in de planning dat De Molen met de hop die hier groeit in september het enige échte ‘fresh-hopped’ bier van Nederland brouwt.

Fresh hoppen voor De Molen Fresh Hop en Praotnat 

Fresh hoppen bij Brouwerij De Molen met hop van hopveld De Molen
Fresh hoppen bij Brouwerij De Molen met hop van hopveld De Molen

De Molen maakt 1 brouwsel waarbij het fresh hoppen toegepast wordt. Een deel van dat bier, is de ‘Fresh Hop’ van Brouwerij de Molen. Dit bier gaat jaarlijks in première op Borefts Bier Festival eind september, het gezaghebbende bierproeffestival dat bezoekers uit de hele wereld trekt. Fresh hopped bier heeft een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier ook nog vers is. De Molen Fresh Hop drink je dus zo ‘fresh’ mogelijk!
Het fresh-hopped brouwsel wordt ook als Praotnat landelijk verkocht door het Epe Bier Collectief.

Hopcrew: vrijwilligers beleven hop

Het verbouwen van hop is veel werk en het brouwen met verse hop is een feestje. Bierevents en Brouwerij de Molen bieden bier- en brouwliefhebbers de gelegenheid om dit seizoen het hele proces van hop verbouwen, tot hopoogsten tot fresh hoppen van dichtbij mee te maken. Daarvoor kunnen mensen zich aanmelden bij de hopcrew.  

Brouwerij de Molen adopteert Hopveld Epe
Getagd op: