Hopplanten kopen? Reserveer ze vast! Hopplanten kopen voor je eigen bier Hopplanten per post Hopplanten te koop Jopen gebruikt verse hop in destillaat O de Vie Amerikaanse hopplanten te koop Platform Nederlandse Hoptelers gestart Mooie hopoogst 2016 Westvleteren nummer 1 bij blindproeverij in Ede Hoptelers kijken terug op hopseizoen 2017

13 juni 2016. Vrijwilligers van dichtbij en van ver weg hebben de afgelopen maanden geholpen om de groei van de hop in goede banen te leiden. Op 4 zaterdagochtenden gingen leden van Hopcrew De Molen aan de slag op het hopveld. Daarnaast werkten op 3 maandagavonden leden van het Epe BierCollectief in het veld. Ook jij bent nog steeds welkom als vrijwilliger!

draden bevestigen zodat de hop houvast heeft bij het groeien
draden bevestigen zodat de hop houvast heeft bij het groeien

Vanuit alle windstreken

Het is leuk om te merken dat er zoveel animo is voor het meewerken op het hopveld. Er meldden zich vrijwilligers uit heel Nederland maar ook uit andere landen. Zo hadden we een vrijwilliger uit Antwerpen, met roots in India en in juni kwam er versterking door studenten uit Polen en Tjechië. De Nederlandse vrijwilligers kwamen uit Alkmaar, Arnhem, Breda, Epe, Gouda en Zutphen.

Verschillende werkzaamheden op het hopveld

Om de hopplanten 5 meter hoog te laten groeien, en een mooie hopoogst te bereiken verrichtten de vrijwilligers hoognodige werkzaamheden.  In april zijn een aantal planten vervangen door nieuwe planten, en zijn draden opgehangen waarlangs de planten omhoog kunnen groeien.

Jonge hopplanten tegen de klimdraden aanzetten
Jonge hopplanten tegen de klimdraden aanzetten

In mei zijn planten aangeleid aan de draden en is onkruid verwijderd. Ook in juni is weer onkruid verwijderd en zijn planten uitgedund en zijn de onderste bladeren verwijderd, zodat de wind voldoende door de planten heen kan waaien.

Uitdunnen van de hopranken en blad verwijderen
Uitdunnen van de hopranken en blad verwijderen

Hopvrijwilligers welkom

Het werk op het hopveld gaat de komende maanden door, het hopseizoen is ook in 2016 medio juni ongeveer halvewege. Wil je een keer mee komen helpen? We zoeken nog versterking op maandagavond:  20 juni en 18 juli 2016. Ook op zaterdag 16 juli is er meer dan genoeg werk te doen. Verder ben je welkom op de hopoogstdagen van vrijdag 9 september en woensdag 14 september.

De hopcrew van 11 juni 2016
De hopcrew van 11 juni 2016

Aanmelden vrijwilligerswerk hopveld

Laat het ons weten wanneer je wilt komen helpen als De Molen Hopcrewlid.  

Hopcrew helpt hop hogerop
Getagd op: